7 Aralık 2013 Cumartesi

Sofrayı "YELKENLİ"ler bastı!!!

Birkaç aydır evde yemek daveti veremiyorduk; malum oğlumuzun TEOG sınavları yüzünden kamptaydık :) Neyse ki 28-29 Kasım'da yapılan sınavlar sonucunda birinci aşamayı atlattık...Sınav kampı (!) yüzünden ertelediğimiz eşimin doğum günü kutlamasını, sınav ertesi geçen Pazar bir yemek daveti ile gerçekleştirdik. Aslında Samir bu tip kutlamalardan pek hoşlanmaz ama işin içine aile yemeği girince laf edemedi :)))

Fotoğraflar: Samir SADIKOĞLU 
Eşimin yelken yarışçısı olması sebebiyle doğum gününde verdiğimiz yemek davetinin konseptini daha önce de yazdığım gibi "YELKENLİ" olarak belirledim. Yelkenli konseptine uygun olarak menüde ana yemek olarak balığın yanı sıra çeşitli salata ve mezeler bulunuyordu. 

Sofrada kullandığım ana renkleri mavi ve kırmızı olarak belirledim. Servis tabaklarının altına runner olarak balıkçı ağı serdim:) Peçete halkası olarak iskota halatlarına da CAMADAN düğümleri attık :)


VİKİNG TEKNESİ baharatlık görevini üstlendi...Konukların yer kartlarına günün anısına birer anahtarlık taktım...Farklı şekillerde aldığım bu anahtarlıklar yüzünden eşler arasında tartışmalar çıkacağını bilseydim hepsini aynı alırdım; ama sonunda kazanan hanımlar oldu tabi :)))

Eşimin yelkenli koleksiyonundan birkaç yelkenliyi (sofraya rengi uyanları :) ) masanın ortasında dekoratif amaçlı kullandım.

Dubrovnik'ten aldığımız bu badem kabuğundan yapılmış minik kayığı çok seviyorum...

Kağıt peçetelerin desenleri de tabii ki çeşitli yelkenlilerden oluşuyordu! Dalgıç başlığı anahtarlık Defne'nin oldu tesadüf (!).



Son rötuşlar...Pek belli olmuyor ama gömleğimde de yelkenli desenleri var! Ful konsept :)

Yıllardır eşimin doğum gününde yelkenli konseptini kullanmak istemişimdir, ama bu konsepte uygun menüde deniz mahsulleri olmasının gerektiğini düşündüğümden, ancak evde balık pişirmekten hiç hoşlanmadığımdan (nefret ettiğimden de denebilir) bu seneye kadar bu isteğimi gerçekleştiremişimdir.  İşte bu davetle şeytanın bacağını fena kırdım! Bundan sonra yeni deniz mahsullü menülere doğru YELKEN açacağım!

Bizi sık sık evlerine lezzetli balık yemeklerine davet ettiği ve nihayet beni evde balık pişirebilecek seviyeye getirmeyi başardığı ve bana kazandırdığı lezzetli tarifler için Sevgili Arkadaşım lezzet ustası Burçin'e çok teşekkürler...

Doğum günü pastası mı, tabii ki var! Bir sonraki yayınımda...

3 yorum:

Arzu Zogun dedi ki...

Hocam kursunuz var mı, yoksa düşünüyor musunuz? Yoksa bu kadar müthiş şeyleri ben nasıl yapabilirim :-)
Harikasınız, sevgiler
Arzu

Arzu Zogun dedi ki...

Hocam kursunuz var mı, olabilir mi? Ben de yapmak istiyorum , nasıl yapabilirim :-)
Harikasınız , sevgilerimle
Arzu

Telem GÖK SADIKOĞLU dedi ki...

Sevgili Arzu'cum, Cok tesekkurler...Estagfirullah, arkadasim, sizin gibi unlu ve basarili ve de hem kendi hem kalbi guzel bir dis hekimimizden bu iltifatlari almak ne demek efendim :) Simdilik kurs yok ama sana ozel kurs yapariz:)